16 Januari, 2012

hali-hali kencing itu Islam..

Ketika dunia Arab sedang bergolak dengan musim perubahan politik dari satu negara kesatu negara,terhambur pula berita yang sungguh menjijikkan pada akal manusia yang normal..Berita dengan tajuk yang hangat "KENCING". Kisah tentera amerika laknatullah kencing mayat pejuang taliban. Wah...dah main kencing-kencing pula..dulu main dera-dera bagi telanjang saja..wow makin maju peradaban mereka..celaka punya manusia..bangkai haiwan pun manusia yang beradab tak kan berbuat demikian.

Bila dah keluar berita ni,ramailah para pemimpin dan manusia bercakap termasuk yang mengaku Islam..kurang ajar..biadab dan sebagainya...TAPI adakah kita masih boleh berdiam diri kalau ada dikalangan kita umat Islam yang kencing Islam itu sendiri ?..Ada pemimpin yang sanggup berkata demikian..

Ada yang bercakap umpama tidak pernah mendengar tentang Hukum Hudud ini..


Ni standard pemimpin melayu/islam woii.... bab agama sendiri pun dok kira dengan bab ekonomi..haiya manyak cilaka punya olang..lu olang hali-hali kencing sama Islam talak takut kaa...Ni lagi satu olang..bini olang nombok satu...hali-hali keleja mau kencing Islam maaa...lamai lagi loo itu pompuan Melayu ini macam...Haiya apa mau bikin..macamana mau bikin...lu mau ikut kaa..


kalau lu ikut..lu pun KENCING sama ISLAM loo..Gua mau ingat lu olang saja maa....kasi TEBAS ini macam punya olang loo..Mau kata Melayu pun susah loo..sebab selalu cakap itu bahasa omputih saja...mau cakap Islam pun susah maa...sebab ini macam punya fesyen sama dengan olang bukan Islam loo....Haiyaaa..TEBAS...TEBAS...TEBAS maaa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...