10 Jun, 2012

Umno Be End : dari kubang ke kolam

Datuk Seri Osu Sukam
 Nak keluar dari kelompok yang nak Be End ke kelompok yang akan bersama dengan sinaran bulan..Harap-harap berlakulah apa yang diharap-harapkan,maka akan bercemperalah pula umno be end yang semakin tercungap mencari nafas.
 
Khabarnya Antara yang akan keluar dari BN petang ini di Sabah ialah Ahli Parlimen Tuaran dan Beufort.
Selain itu bekas ketua menteri Sabah, Datuk Seri Osu Sukam dikatakan akan turut menyertai Pakatan.
 
Semalam Free Malaysia Today melaporkan Presiden Parti Progressive Sabah (SAPP) memgumumkan akan memberikan sokongan kepada Anwar Ibrahim dan juga Pakatan Rakyat dalam PRU13 ini.
Langkah SAPP itu dilihat akan mengukuhkan lagi keyakinan Pakatan Rakyat untuk menguasai Putrajaya selepas PRU13 ini.
The Malaysian Insider pula melaporkan akan ada kejutan di negeri di bawah bayu, Sabah. Kejutannya adalah akan terdapat ahli parlimen dan senator Barisan Nasional (BN) yang bakal menyertai Pakatan Rakyat (Pakatan).

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan ke Sabah hari ini. Beliau dikatakan akan menyambut kemasukkan ahli parlimen dan senator tersebut dalam sebuah majlis.

Bekas ketua menteri Sabah, Datuk Seri Osu Sukam dikatakan akan turut menyertai Pakatan. Benarkah ini bakal berlaku?

Minggu lalu, timbalan presiden PKR, YB Azmin Ali dan pasukannya ke Sabah. Hari ini Anwar Ibrahim pula.

Mungkin kali ini, PKR mengubah strategi agar tidak menghebohkan perkara ini terlebih dahulu seperti kesilapan lalu diambang 16 September 2008. Laporan The Malaysian Insider:
 
Ahlan wasahlan dan selamat datang ke perjuangan untuk rakyat.Niat baik disambut baik la..Nak panggil depa katak pun tak boleh..sebab katak bukan suka dok dalam kolam yang airnya jernih tapi suka dok dalam kubang yang airnya keruh terutamanya kubang kerbau.PRU 13 ni rakyat jelata yang menjadi pengundi pakat-pakat TEBAS le bumi Malaysia ni supaya cerah dari pemimpin yang korup dan bermewah serta tak boleh diharap. Sudah lebih 50 tahun negara kita berada dalam kubang yang penuh dengan selut. PRU 13 nanti tibalah masa untuk kita membersihkannya...Jangan jadi kerbau atau lembu sudah le. Jadilah manusia yang mempunyai akal dan fikiran serta mata hati yang pasti boleh memberi jawapan yang benar kepada sesuatu persoalan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...