25 Januari, 2012

giliran tok menteri bila pula.

Hukuman penjara mandatori kerana mengedar dadah..penjara setahun.2 tahun .sebulan malah ada sehari untuk berbagai kes. Terima rasuah RM 5 pun ada yang kena penjara sampai 3 bulan..Curi seluar pun ada yang kena sampai 6 bulan.
Dunia..dunia..

Dulu DSAI kena bertahun-tahun juga...Ada kes sorang budak pompuan yg kena rogol oleh pembesar..yg perogolnya bebas yg kena rogol kena tahanan pula.
  Aku heran juga..dah berpuluh tahun ni tak pernah dengar menteri ke..exco ke yang kena hukum penjara. Wah hebat semuanya..BERSIH semuanya..gua caya lu menteri-menteri negaraku.  Lu orang semua memang amanah le..hehehe..hinggakan masuk jamban pun kami kena bayar.
 Ni cadangan yang terbaru;
KUALA LUMPUR 25 Jan. - Kerajaan sedia mempertimbangkan cadangan menggenakan hukuman penjara mandatori ke atas pemandu yang menyebabkan kemalangan maut di jalan raya, kata Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.
 Siap le kita semua..sapa yg cuai memandu..silap-silap haribulan penjara...Tapi tok-tok menteri yg cuai memandu negara samada sengaja atau tidak macam mana oii..hingga lesap berbilion RM duit negara..Cuai yang ni sapa pula kena tanggung...Rakyat semua kena tanggung woii.
 Tapi keadaan gini bukan tak boleh ubah..insysAllah boleh..mudah je..bukan perlu tukar kerajaan pun cuma TEBAS saja pemimpin kerajaan kita dari umnoo be end sekarang ni masa pru 13 nanti..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...