26 April, 2012

nak besar..tegang terus mati


PAIGE (kiri) bersama rakannya.
PAIGE (kiri) bersama rakannya.
SWANSEA (Wales): Seorang ibu yang dilanda kebimbangan melampau implan payu daranya akan pecah, ditemui mati di rumah saudaranya, lapor media semalam.
Kakitangan awam, Paige Goldup, ditemui tidak sedarkan diri di kawasan perkampungan Godre'rgraig dan dikejarkan ke Hospital Morriston.

Bagaimanapun, doktor gagal menyelamatkan nyawanya dan disahkan meninggal dunia minggu lalu.

Media melaporkan, Paige, 24, dimasukkan implan silikon rosak ke payu daranya dan dijadual menjalani pembedahan untuk membuang bahan itu tidak lama lagi, Ibu kepada bayi berusia sembilan bulan itu dipercayai mengambil ubat berlebihan sebelum ditemui tidak sedarkan diri.

Saudara Paige berkata, ibu muda itu menjalani implan payu dara lebih dua tahun lalu.

Katanya. implan berkenaan dihasilkan sebuah syarikat Perancis, PIP, yang menjadi perhatian baru-baru ini ekoran skandal kecuaian dalam penghasilan produk berkenaan.

Sementara itu, Paige mengaku dia tertekan kerana amat bimbang implan berkenaan pecah dalam payu daranya.

Menulis di Twitter, Paige berkata, dia adalah antara pengguna implan PIP yang tertekan dan terpaksa mengisi borang perubatan untuk membolehkan dia menjalani pembedahan membuang bahan berkenaan.
“Saya harap klinik berkenaan melakukan pembedahan itu segera dan menanggung kosnya.

“Ia sangat menakutkan saya,” katanya. - TS

Bersyukurlah dengan apa yang dianugerahkan Allah kepada kita..sungguhpun dibolehkan untuk berusaha tetapi ada yang tidak sepatutnya dilakukan..Tetapi tentang ajal dan maut seseorang atau sesuatu ni..sudah ditetapkan Allah sejak azali lagi,jangan dok TEBAS otak nak cari jalan tak mau mati.Begitu juga dengan kekuasaan seseorang atau sesuatu pihak atau puak, tentu ada waktu yang ditetapkan oleh Allah.Ingatlah bahawa Allah itu Maha Berkuasa dan Maha Mengetahui...Seandainya kita merancang, Allah jua telah merancangnya untuk kita...perancangan Allah jua yang akan berjaya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...