03 Mei, 2012

memang bodoh sapa yang bodoh

Melihat kepada kenyataan TDM seperti berikut.apa yang anda fikirkan ?


Tun M Sangkal Dakwaan Berlaku Penipuan Dalam Proses Pilihan Raya
KUALA TERENGGANU: Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyangkal dakwaan kononnya berlaku penipuan dalam proses pilihan raya di Malaysia sehingga mengundang bantahan daripada pembangkang. "Kalau benarlah ada penipuan, kenapa setiap kali diadakan pilihan raya ramai calon lawan dapat kemenangan besar? Tak pernah berlaku pula, kerajaan (Barisan Nasional) dapat semua undi, sebaliknya ada yang hanya menang tipis.
"Kalau ada penipuan, maknanya bodoh sungguhlah kerajaan BN nak tipu pun tak pandai," katanya ketika berucap pada program Bicara Negarawan bersama Tun Dr Mahathir Mohamad bertajuk 'Cabaran Umat Islam Masa Kini: Persepsi dan Realiti' anjuran kerajaan negeri Terengganu dengan kerjasama Institut Pengajian Strategik dan Integriti Terengganu di sini, Khamis.
Turut hadir Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said.
Dr Mahathir berkata rakyat negara ini perlu lebih rasional agar tidak terus diperbodoh dan diperalatkan pemimpin pembangkang yang tergamak menghalalkan demonstrasi ganas demi kepentingan dan cita-cita mereka untuk merebut kuasa.
Jika rakyat terus-menerus terpedaya dengan usaha pembangkang itu, kata beliau mereka sebenarnya turut sama bersubahat kerana perbuatan sedemikian jelas bercanggah dengan ajaran Islam.
Dr Mahathir berharap umat Islam negara ini menggunakan akal fikiran yang waras dengan meneliti terlebih dahulu sama ada penglibatan mereka itu benar-benar mengikut ajaran Islam atau sebaliknya.
"Saya harap rakyat tidak mudah diperalatkan orang lain. Jika tidak, kita (rakyat) pun bersubahat sama melakukan perbuatan keji (rusuhan ganas) yang bercanggah dengan ajaran Islam," katanya. -BERNAMA
Bagi menjawab persoalan yang ditimbulkan oleh TDM ni..
1. Tentang penipuan : Bukan semua kawasan yang dilakukan tindakan demikian...lagi la nampak penipuan seluruh negara dan dunia akan penipuan itu...itu yang dikatakan strategi.
2. Menghalalkan demontrasi ganas : Bagaimana dengan TINDAKAN GANAS OLEH pihak Polis bagi memukul atau menghalang rakyat negara sendiri dari berhimpun tanpa gangguan oleh pihak Polis ?
3. Bercanggah dengan Islam : Bila berlaku rusuhan dan melibatkan pihak Pakatan Rakyat atau pihak yang anti Be End ia dikatakan bercanggah dengan Islam...itu mengikut kacamata atau fahaman orang yang macam TDM...Bagaimana dengan PENIPUAN,RASUAH,SALAHGUNA KUASA,TIDAK ADIL,MENINDAS RAKYAT DENGAN UNDANG-UNDANG yang menjadi punca kepada tindakan yang dilihat sebagai ganas?
Entahlah..pakat-pakat TEBAS minda sendiri,bila sudah cerah TEBAS le pemimpin yang suka menipu atau yang suka memperbodohkan orang lain.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...