20 Ogos, 2012

Raya sakan..amannnnnnnn

1 Syawal..hari bagi rakyat Malaysia cuti dan raya sempena hari kemenangan bagi umat Islam yg bertaqwa mengharungi cabaran Ramadhan....Masa cuti ni juga le..segulungan manusia beraya sakan...aman sungguh negara kita ni...
gambar hiasan jee...

Kiosk bank dipecah masuk, mesin ATM dilarikan

20/08/2012 1:37am

KUALA LUMPUR – Sebuah mesin pengeluaran wang automatik (ATM) dilarikan sekumpulan perompak dalam kejadian di sebuah kiosk bank di Taman Tun Dr Ismail (TTDI) di sini, kira-kira 2.30 pagi semalam.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, kejadian dipercayai dilakukan dalam tempoh sejam itu hanya disedari oleh orang awam selepas mendapati berlakunya kebakaran dari kiosk berkenaan sebelum memaklumkan kepada pihak bomba.
Beliau berkata, bomba yang tiba di tempat kejadian pada 4 pagi berjaya memadam kebakaran, yang dipercayai disengajakan hasil penggunaan alat memotong mesin menggunakan ”portable oxcytelene”.
"Di dalam kiosk itu terdapat sebuah mesin deposit tunai yang tidak diusik dan dua buah mesin ATM yang sebuah daripadanya berjaya dipecah dan dilarikan, manakala sebuah mesin lagi juga dipercayai cuba dilarikan berdasarkan kesan diumpil, namun gagal,” katanya.
Beliau ditemui pemberita pada majlis rumah terbuka Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar yang diadakan di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman di sini, semalam.
Chin Wah berkata, siasatan awal mendapati lima buah kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang termasuk pada mesin di dalam kiosk itu disembur dengan cat berwarna hitam bagi mengelakkan identiti mereka dikenal pasti. – BERNAMA
Alangkah bagusnya jika terdapat undang-undang yang boleh membuat manusia berfikir tentang tuhannya..kuranglah masalah dok TEBAS dan KEBAS gini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...