03 Disember, 2012

PAU 2012..umpama ayam serama

PAU 2012 sudah berlalu..dengan nada melayu mereka..dan bergema jua laungan TAKBIR bermula dari si Presiden mereka..
Woww...nampak semangat sungguh depa..ni lah peluang utk depa menunjuk bakat menghentam pihak lawan..sebab masa program ceramah di kampung-kampung atau taman perumahan kurang mendapat sambutan...masa PAU inilah beribu-ribu atau berjuta orang yg dengar...hebat para pejuang melayumnooo...hentam saja la labu. 

Ni petikan dari ucapan si presidennya...nampak berisi

35. Bersuluhkan jamung pejuangan mulia yang cerah menyala, kita mesti cekal bekerja keras, kita mesti terus tabah meyakinkan rakyat bahawa, kitalah pilihan kepimpinan yang utama, bahawa kitalah yang mampu membawa masa depan yang lebih baik kepada mereka dan anak-anak cucu mereka.

36. Apa yang dapat saya katakan, berikhlaslah dalam memberi khidmat kepada rakyat. Berpeganglah kepada kata-kata para ulama dan pujangga, bahawa yang baik akan akhirnya tertampak, yang buruk itu, hujungnya kelak, pasti terpandang jua.


Jika diamati sejak dulu hingga kini, nampaklah apa yang dikatakannya...memang benar kena kerja keras..bagi aku,depa ni umpamanya ayam serama..berkokok nyaring dengan rupa yang menarik..tapi sayang nak jual timbang kati..beratnya kurang...nak sembelih dan makan pun isinya kurang. Hanya layak dijual bagi yg berkategori johan dalam pertandingan yang harganya mungkin cecah puluhan ribu RM. Itu pun bagi serama jantan je.

Jika diikut kata ulama...tentu bini sendiri tak kelihatan jambulnya..tentu pemimpin tak kaya melana.Kalau berkhidmat dengan jujur tentu Melayu dan rakyat Malaysia sudah mendapat perkhidmatan lebuhraya percuma, rawatan kesihatan percuma dan berbagai lagi yang sepatunya dinikmati oleh rakyat Malaysia tercinta.

Jika diikut kata ulama...tentu Islam sudah berdaulat sejak sekian lama dengan hukum hakamnya yang sediaada.

Jika diikut kata pujangga dalam memertabatkan Islam dengan hukum-hakamnya biarpun apa rintangannya, sudah tentu pepatah " Patah sayap bertongkatkan paruh,namun terbang kuterbang jua" digunapakai.

Jika diikut kata kitab..."Bagi kamu ugama kamu,bagi kami ugama kami" sudah tentu semua rakyat Malaysia sudah faham akan maksudnya.

Alahai sedih juga..melihat melayumnooo menangis terisak-isak bila dihamburkan dengan kata-kata "jika umno be end kalah..akan hilang kuasa Melayu didalam Malaysia ni..." Hai nasib la hangpa melayumno oiii..ada akal tak digunakan...ada mata hangpa butakan..ada telinga digunakan sebelah saja.

Hangpa pakat TEBAS le semak-semak dihati dan ditelinga supaya boleh jadi terang sikit. Jangan dok biar diperbodohkan oleh orang yang memang gila kuasa dan harta....depa semakin kaya kita semakin gila dengan Melayu yang mungkin akan lenyap jua umpama sejarah yang telah terjadi kepada manusia yang tercatat didalam kitabullah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...