02 Jun, 2013

Gasak Sampai Temuak..

PRU 13 dah berlalu..
seronok la depa bn, yg dulunya nampak nak punah hilang kuasa. Tiba-tiba macam dapat lampu aladin...gosok-gosok keluar la jin "i'm at your command"..maka menang la be end dgn jumlah undi yg makin kurang..

Siapa yang pandai ?...Siapa yang salah ?...pakat jawab sendiri la.

Sekarang dok mula sibuk dengan kehidupan seharian..Tiga ratus dah sapu..500 pun dah dapat...lepas ni dapat pula sampai lebih seribu....pakat tunggu laa..Tapi sebelum dapat BRUUMMMM tu kita pakat kena yang ni dulu noo...GST...Good Services Tax...ada yang kata Government Service Tax...oghang kampung aku pakai tak faham apa benda gst ni....janji dapat duit...sapa bagi aku balas..oghang yang bagi tu tentu baik hati..punai hangpa...Kerajaan bukan mai kutip kat tiap-tiap rumah pun gst tu...apa nak kisah..
Apa nak herannya...kami kaya..kami kaya...bayar je laa..lepas ni kerajaan bagi balik laa..Nasib...nasib..rakyat Malaysia..dapat pemimpin kerja nak tiru dan menipu saja..
Akhir..akhirnya....kita juga yang pakat kena bayarrrrr..Oghang kampung aku kata..tak boleh beli banyak..beli sikit...kalau tak boleh bayar bukan kena penjara pun.
Oghang bagitau dah...hangpa jangan bagi peluang kat puak yang macam singa tu..bukan depa kenai sapa...masa depa tak perlu hangpa...hangpa lalu depan hidung pun singa tu buat tak nampak jaa..tapi bila lapaq..diligannya sampai dapat...lepas tu...depa makan Gasak sampai Temuak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...