05 Januari, 2014

Cakap di dewan tak dengar..himpun jadi Bughah..mai ikut sini pula la..

Sebelum ini..aku pernah muatkan berbagai pandangan dari kalangan orang
yg dipanggil cerdik dan terpelajar tentang beberapa isu yang berkaitan dengan masalah rakyat.
Hari ni..aku ambil sebahagian dari pandangan seorang lagi orang sedemikian yang berkaitan dengan himpunan TURUN yang disiarkan melalui akhbar Sinar.

ALOR SETAR - Penganjuran himpunan Gerakan Turun Kos Sara Hidup (Turun) pada 31 Disember lalu bukanlah cara terbaik untuk menyelesaikan masalah.

Timbalan Dekan Pusat Pengajian Teknologi Multimedia dan Komunikasi Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr Rosli Mohamed berkata, banyak lagi kaedah lain yang boleh digunakan agar kerajaan mendengar suara mereka.

“Dalam konteks komunikasi, protes untuk mengubah sesuatu bukanlah perlu melalui himpunan atau media sosial. Tetapi ia lebih kepada komunikasi bersifat awam iaitu secara bersemuka.“Mungkin mereka yang menganjurkan himpunan itu boleh adakan sesi dialog dengan kerajaan untuk berbincang dan berkongsi pendapat. Saya tidak bermaksud untuk adakan dialog bersama menteri mahupun timbalan menteri, tetapi dengan agensi kerajaan yang berkaitan,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Bangunan teater atau pentas bangsawan ?
Bila aku amati pandangan ni..rasa macam nak terguling-guling...Nak tanya juga...apa faedahnya PARLIMEN kita ? Adakah keluhan dan luahan hati melalui ahli parlimen yang disuarakan semasa sidang dewan bukan merupakan medan dialog yang terbaik ? 
Rakyat melihat...rakyat berfikir dan rakyat nak juga suarakan kesusahan yang ada setelah suara melalui wakil mereka tidak diendahkan .

Oooo.. mungkin melalui medan atau pentas ni kot yang para orang cerdik nak kami adakan.
Suara melalui PENTAS BANGSAWAN 
dengan cerita 
GASAK SAMPAI TEMBUS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...