13 Mac, 2012

Terengganu...mega serba serbi

Bekas stadium ni nak jadi mega juga?

JPP rancang projek mega majukan Terengganu
2012/03/13

KUALA TERENGGANU: Beberapa projek mega membabitkan peruntukan besar sedang dirancang oleh Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) negeri tahun ini bagi memajukan Terengganu.

Pegawai Kemajuan Negeri JPP, Ahmad Shahrom Yasin, berkata antara perancangan projek itu ialah pembinaan Sekolah Sukan di Gong Badak mmembabitkan peruntukan awal sejumlah RM25 juta dan pembinaan pusat tahanan dan latihan untuk penagih dadah di Besut yang membabitkan kos anggaran RM20 juta.
Katanya, tender bagi kedua-dua projek berkenaan akan dikeluarkan pada April ini sebelum pembinaannya dijadualkan bermula tidak lama lagi.
"Lain-lain projek yang akan dilaksanakan, berdasarkan sistem pelan yang disesuaikan mengikut keadaan, bagi tempoh dua tahun lagi ialah menaiktaraf 52 surau sekolah di seluruh negeri Terenganu membabitkan peruntukan kos RM4 juta.

"Selepas dua tahun nanti, peruntukan bagi projek berkenaan seperti pembinaan sekolah sukan akan dinilai semula dan kosnya akan ditambah mengikut kesesuaian," katanya kepada pemberita selepas majlis Mesra Bersama Media anjuran Unit Komunikasi (UKOM) Kerajaan Negeri Terengganu yang turut dihadiri Pengarah UKOM, Shamsuddin Sulong di sini, hari ini. - BERNAMA 

Wow..mega sungguh sekolah,surau dan pusat tahanan tu..Tapi projek tu macam tiada kerajaan negeri jee..atau kerajaan negeri dibawah umno(Baru) Be End tak tau mentadbir hingga pihak JPP yang terpaksa mengambilalih tugas. Kalau ada JPP pula macam Terengganu diperintah oleh PR saja. Daripada dok gitu lebih baik bagi mandat kat PR je PRU 13 nanti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...